sâmbătă, 7 aprilie 2012

Cutremurul din Turcia: Echipele de salvare caută în contunuare supravieţuitori

După ce un cutremur cu magnitudindea de 5,6 grade pe scara Richter a lovit Turcia în cursul dimineţii de ieri, căutările posibililor supravieţuitori încă continuă.

Oficialii de la Ankara declară că cel puţin şapte persoane au decedat şi peste 100 sunt încă îngropate sub dărâmături. Deasemenea, aproximativ 25 de personae au fost salvate.

Ministrul Educaţiei turc a declarat că şcolile din regiunea de est a Turciei nu se vor deschide decât pe data de 5 decembrie.

,,O parte dintre cei decedaţi se aflau în cele două hoteluri care s-au prăbuşit în urma cutremurului de miercuri noapte”. Acest lucru a fost precizat de purtătorul de cuvânt al primului ministru, Besir Atalay. Un număr de 20 de persoane au fost scoase de sub dărâmăturile celor 2 hoteluri.

În urma cutremurului, un total de 25 de clădiri s-au prăbuşit, însă din fericire 22 dintre acestea erau goale. Acesta este primul cutremur de amploare după cel de pe 23 octombrie ce a avut o magnitudine de 7.2 grade pe scara Richter şi care a ucis peste 500 de oameni.

Epicentrul a fost localizat la 16 kilometri în sudul oraşului Van din estul Turciei. Aceasta a avut loc la o adâncime de 9.3 km şi a lovit la ora locala 2:23 (21:23 GMT).

Maria Ciopată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu