sâmbătă, 7 aprilie 2012

Două femei au fost omorâte cu pietre într-o provincie din Afganistann


Un grup de bărbaţi înarmaţi au bătut cu pietre şi împuşcat o femeie şi pe fiica acesteia în provincia Afgana Ghazni, au declarat oficialii forţelor de securitate pentru postul BBC.

Oficialii i-au învinuit pe talibani, care le acuzaseră pe cele două femei de ,,adulter şi deviaţii morale”.

Poliţia a declarat că doi bărbaţi au fost arestaţi deoarece ar avea legătură cu aceste crime.

Execuţia a avut loc la doar 300m de biroul Guvernatorului din oraşul Ghazni, oraş care se află pe lista oraşelor ce vor fi transferate în scurtă vreme sub autoritate afgană.

Incidentul a avut loc în ziua de joi, în regiunea Khawaja Hakim a oraşului Ghazni, acolo unde locuia familia.

Corespondentul BBC la Kabul, Bilal Sarwary, declară că acesta a avut loc în apropierea atât a biroului Guvernatorului, cât şi a biroului şefului Poliţiei. Oficiali ai forţelor de securitate au declarat că barbaţii înarmaţi au pătruns în casa în care tânăra văduvă locuia împreună cu fiica acesteia şi le-au dus în grădina casei unde acestea au fost iniţial lovite cu pietre şi mai apoi împuşcate.

Vecinii nu au oferit niciun ajutor şi nici nu au informat în timp util autorităţile despre gravitatea acestui incident. Se ştie că un număr important de lideri religioşi musulmani din oraş au emis hotărâri religioase (fatwa) prin care cer oamenilor să raporteze pe oricine ar fi fost implicat într-un adulter.

Anul trecut, în octombrie, tot în oraşul Ghazni o femeie a fost omorâtă fiind acuzată că şi-a omorât soacra. Oraşul a cunoscut de altfel o escaladare a acestor tipuri de violenţe în ultimii ani.

Aşezat strategic pe drumul ce leaga Kabul de Kandahar, provincie care era odată un important centru comercial.

Astfel de practici sunt frecvente în comunităţile tribale musulmane. Acestea sunt considerate pedepse care să salveze onoarea comunităţii şi sunt cel mai adesea aplicate femeilor acuzate de adulter sau comportament moral indecent.

Maria Ciopată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu