sâmbătă, 7 aprilie 2012

Furtună de zăpadă fără precedent în Statele Unite

O puternică furtună de zăpadă a lovit la sfârşitul acestei săptămâni coasta estică a Statelor Unite. Cele mai afectate state sunt: Pennsylvania, Maryland şi Vermont. În anumite părţi din Massachusetts stratul de zăpadă atingea 68 cm. În urma acestor căderi masive de zăpadă, cel puţin 6 persoane au murit în timp ce în jur de 3 milioane de americani se găsesc în prezent fără electricitate. Căderile de zăpadă s-au oprit în cursul zilei de duminică, pe masură ce furtuna s-a deplasat către nord. Furtuna s-a înrăutăţit în regiunile nordice, în state precum New Jersey, Connecticut şi Massechusatts fiind declarată starea de necesitate. Printre comunităţile cel mai grav afectate de aceste furtuni se află cele din vestul statului Massachusetts.

Reşedinţa guvernatorului statului New Jersey, Chris Christie se numără printre locuinţele care au rămas fără energie electrică.

Carole Shepard, Washington Township, New Jersey a declarat pentru Associated Press: ,,Nu-mi vine să cred că nu este nici măcar Halloween şi deja ninge”.

În New York, s-a înregistrat un nou record pentru cantitatea de zăpadă căzută în luna octombrie, fiind în acelaşi timp cea de-a treia zi cu ninsoare în luna octombrie din această zonă în ultimii 135 de ani, de când datează primele înregistrări meteo.

John LaCorte, meteorolog la Serviciul Naţional pentru Prognoza Meteo din Pennsylvania, a declarat agenţiei de presă AP că ultima dată când a avut loc o astfel de furtună, atât de devreme a fost în 1972. ,,Un astfel de eveniment este extrem de neobişnuit, având mai degrabă aspectul unei furtuni din mijlocul iernii”.

Ca urmare a acestor evenimente meteorologice mai multe zboruri au fost anulate, anumite curse de tren înregistrând întârzieri de până la 13 ore.

Bill Simpson, meteorolog la NWS spune că temperaturile ar putea reveni la normal în cursul săptămânii viitoare. El a mai declarat că această furtună nu este semnul unei ierni grele pentru locuitorii acestor state.

Maria Ciopată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu