sâmbătă, 7 aprilie 2012

Inundaţii catastrofale în Bangkok


Nivelul apelor a continuat să crească în zona din împrejurimile capitalei Tailandeze, Bangkok, obligându-i pe localnici să evacueze zona.

Ca urmare a acestor inundaţii de proporţii, guvernul a decis să aplice măsuri de aparare a centrului capitalei, însă suburbiile Bangkok-ului rămân în continuare ameninţate de ape. Locuitorii acestora fac presiuni cerând deschiderea digurilor pentru a permite evacuare apei. Într-un cartier, localnicii au obligat autorităţile să spargă unul dintre digurile de apărare, amenințând astfel să inunde o zona industrială din apropiere.

Apele colectate pe parcursul săptămânii de ploi musonice încă sunt drenate din provinciile din centrul ţării prin intermediul canalelor existente, şi vărsate în marea din jurul capitalei.

Oficialii avertizează că poate fi vorba de mai multe săptămâni până când situaţia va reveni la normal.

Se pare ca guvernul a cedat presiunilor populaţiei furioase din partea estica a capitalei Tailandeze, care au cerut în mod insistent deschiderea câtorva breşe în reţeaua de indiguire, care să permită scurgerea apelor care deja le-au inundat locuinţele. Acest fapt vine în conflict cu temerile autorităţilor locale ca o deversare controlată a apelor ar putea duce la inundarea centrului economic al oraşului.

Guvernatorul oraşului Bangkok, Sukhumbhand Paribatra, a facut un apel la calm către toţi locuitorii pentru a-şi păstra calmul. ,,Ţin la toţi locuitorii oraşului Bangkok, la fel ca şi alţi politicieni aleşi, însă uneori vocea majorităţii trebuie să primeze asupra intereselor minorităţii”. Acesta a mai adăugat: ,,Nu pot da curs tuturor cererilor”.

Sute de fabrici au fost deja închise din cauza inundaţiilor, lăsând fără muncă zeci de mii de oameni.

În acest timp, organizaţiile umanitare avertizează că datorită situaţiei de criză, populaţia va avea nevoie de ajutoare constând în alimente, apă şi medicamente.

Maria Ciopată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu